vrijdag 28 augustus 2015

Watson Bra

De reden dat ik gestart ben met naaien was niet enkel uit ontspanning, maar ook uit noodzaak omdat ik weinig mooie en betaalbare jongenskledij vond.
Voor mezelf ga ik minder snel iets maken, aangezien ik wel heel gemakkelijk mijn goesting vind in de winkels. Er is wel één deel van mijn garderobe die maar weinig vernieuwing krijgt; een deel dat (bijna ;-) ) niemand ziet, maar daarom niet minder belangrijk is: mijn ondergoed.

Ik hou echt van mooie lingerie, maar het shoppen ernaar eindigt hier meestal met veel frustratie of met een geplunderde rekening. De modellen die mij passen zijn dikwijls ofwel saai ofwel duur en als ik dan toch een betaalbare, mooi bh vind, is mijn maat meestal al weg.

Kort na mijn laatste mislukte lingerie-shoptocht, kwam deze post van Madalynne. Ik volgde haar blog wel al een tijdje, maar had haar bh-posts enkel diagonaal gelezen. De frustratie zorgde voor extra aandacht en er begon een belletje bij mij te rinkelen.
Inderdaad. Als de winkel het niet kan, doe ik het wel zelf! :-)



Na wat research op blogs en forums, kwam ik bij de Watson Bra van Cloth Habit; een eenvoudig retro lounge-model zonder beugels of voorgevormde cups. Ideaal om mee te starten!
Op de blog van Cloth Habit staat er trouwens een volledige sew along voor het maken van de Watson alsook een hoop info voor het vinden van de juiste materialen.



Als buitenstof nam ik een rekbare kant die ik had liggen. De niet-rekbare voering komt van hier en de fournituren kocht ik in een pakketje hier.
Het patroon schrijft voor dat enkel de brug (het deel onder de cups) moet worden voorzien van niet-rekbare voering. Ik wou de cups toch wat steviger en voerde ze ook - tegen de beschrijving in - met dezelfde voering als de brug.
Deze eerste keer ging het mij vooral om alles eens uit te proberen en ging ik er niet van uit dat de bh ook effectief zou passen.



Maar ze past! De cups mochten misschien aan de zijkant een klein beetje breder zijn, maar hij is zeker draagbaar. (sorry, de aan-foto's zag ik niet zitten ;-) )



Weinig knipwerk en het maken zelf vond ik geweldig plezant. De stof en het patroon voor een tweede bh liggen al klaar; eentje met beugels deze keer. (we drijven het niveau langzaam op ;-) )

To be continued!



Patroon: Cloth Habit - Watson Bra